Осъдиха жена на 8 години затвор, защото обижда Египет в интернет

1

Ливанска гражданка бе осъдена днес в Египет на 8 години затвор по обвинение, че е нанесла оскърбления на египетския народ във видеоклип, пуснат онлайн, предаде ДПА, като се позова на вестник "Ал Ахрам".

Присъдата срещу Мона Мазбух, произнесена от съд в Кайро за дела по дребни престъпления, подлежи на обжалване, отбелязва вестникът, предава БТА.

В 10-минутното видео ливанката се оплаква, че е била сексуално малтретирана по улиците на Кайро, където била на почивка. Тя нарича египтяните "най-мръсния народ" и заявява, че "египтяните са копелета", а Египет е "страна на сводници, които продават жените си за секс". Мазбух добавя, че при предишни свои пребивавания в Египет са й крадели пари и мобилни телефони и казва, че египтяните заслужават "това, което президентът Абдел Фатах ас Сиси прави с тях" - намек за тежките икономически условия в страната.

Впоследствие ливанката пуснала в интернет друго видео, в което се извинява, че не е искала да засегне всички египтяни, а само отделни групи. Тя е била арестувана през май на летище, преди да отпътува от Египет, предаде ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари