Осъдиха мъж, потрошил 3 автомобила с брадва в село Хотанца

0
28 годишният мъж признал вината си и сключил споразумение
28 годишният мъж признал вината си и сключил споразумение

28 годишният мъж признал вината си и сключил споразумение

Със споразумение приключи разпоредителното заседание по делото срещу С. Р., който прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за 5 месеца с 3-годишен изпитателен срок за счупените стъкла на 3 паркирани автомобила.

Подсъдимият е на 28 години, неосъждан. На 17.05.2023 г. заедно със съпругата си били на гости на техни приятели в село Хотанца. Около 21:00 часа напитките привършили и домакин и гост отишли в дома на съседа Д. Б., за когото знаели, че има хубава домашна ракия. Отворили пътната врата и влезли в двора. Стопанинът излязъл и ги попитал защо са в двора му. Под влиянието на изпития алкохол мъжете не успели да се справят добре с отговора и започнали да се държат неадекватно. Пострадалият се ядосал и ги изгонил. Двамата приятели купили алкохол от заведение в центъра на селото и се върнали при жените си. Към 23:00 часа С. Р. и съпругата му се прибрали вкъщи, но той все още бил афектиран от постъпката на Д. Б. Взел брадва и тръгнал към дома му. Отпред били паркирани „Фолксваген Голф“ и „Фолксваген Пасат“, собственост на Д. Б., както и фирмена „Тойота Ярис“. Използвайки брадвата, подсъдимият счупил задното стъкло на първия автомобил и предните обзорни стъкла на другите два. На сутринта пострадалият видял щетите и сигнализирал на тел. 112.

С. Р. бил предаден на съд за това, че противозаконно повредил чужди движими вещи на обща стойност 650 лв., съгласно заключението на съдебно-ценовата експертиза. Сумата подсъдимият възстановил на пострадалите още в хода на досъдебното производство. Затова в разпоредителното заседание пред Районен съд – Русе той признал вината си и сключил споразумение. Брадвата била отнета в полза на държавата като вещ, послужила за осъществяване на престъплението. С. Р. бил осъден да заплати направените разноски по делото в размер на 187,20 лв. за изготвената експертиза.

Подсъдимият заяви пред Районен съд – Русе, че признава вината си, разбира споразумението и последиците от него, както и, че доброволно го е подписал. Съдът счете, че същото не противоречи на закона и морала и го одобри.

Чл. 216. (1) Наказателен кодекс: Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари