Осъдиха Марина Овсянникова на затвор

0
Журналистката получи присъда от 8,5 години
Журналистката получи присъда от 8,5 години Снимка: AP / архив

Журналистката получи присъда от 8,5 години

Бившият редактор от руската телевизия "Първи Канал" Марина Овсянникова беше осъдена задочно на 8,5 години лишаване от свобода по обвинение в разпространение на недостоверна информация за въоръжените сили на Русия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"С оглед на позицията на прокуратурата Овсянникова бе осъдена на 8 години и 6 месеца лишаване от свобода, като наказанието следва да се изтърпи в наказателна колония с общ режим", се казва в съобщение на московската прокуратура.

Обвинението в разпространение на "недостоверна информация" е във връзка с нейна протестна акция от юли миналата година. Тогава тя застана на брега на река Москва срещу Кремъл с плакат, на който пише: "Путин е убиец, войниците му – фашисти", отбелязвава Ройтерс.

Овсянникова работеше за руската държавна телевизия "Първи канал" повече от 10 години, преди да реши да организира протест срещу войната в Украйна.

През март 2022 г. тя прекъсна живото предаване на вечерните новини с плакат в ръце, на който пишеше: "Спрете войната, не вярвайте на пропагандата, тук ви лъжат".

Овсянникова напусна Русия с дъщеря си, след като една година беше държана под домашен арест.

Адвокатът ѝ заяви, че в момента тя се намира в Европа, но не разкри в коя държава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Твоето име
    С тия сочни цици ще спечели обжалването на втора инстанция
  • 2
    6
    ,,,
    БРЕ,МНОГО КОМПЕТЕНТНИ ТУК КАК ТОЧНО Е В РУСИЯ,СЯКАШ СА ЖИВЯЛИ ТАМ С ГОДИНИ.А В САЩ ЗАЩО МИСЛИТЕ,ЧЕ МОЖЕТЕ ДА КАЖЕТЕ БЕЗНКАЗАНО ВСИЧКО,КОЕТО СИ МИСЛИТЕ.ЗАЩОТО ТАКА СТЕ ЧУВАЛИ ЛИ?СЕГА,АКО ИЗЛЕЗЕ ВЪВ ВОДЕЩА АМЕРИКАНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ НЯКОЙ С ПЛАКАТ В ПОДКРЕПА НА РУСИЯ И ПРЕКЪСНЕ ПРЕДАВАНЕ,КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА,ПОГАЛВАНЕ ПО КОСЪМА,МОЖЕ БИ?
  • 1
    5
    русенец
    В расия нямаш право на собствено мнение! и нашенските глупаци й симпатизират, ебаси загубеняците :)
  • -2
    4
    Джуджето
    Даскале, и тебе те поръчах вече!
  • 1
    3
    Ъхъ
    И накрая всички читави бягат от тая кочина в гадния европейски съюз и оставате само вие независимите балъци и измирате скоро след това понеже няма кой да ви хрантути.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари