Осъдиха двама мъже за нарушаване на карантината им във Велико Търново

0
За извършено престъпление на двамата бе наложено наказание пробация
За извършено престъпление на двамата бе наложено наказание пробация Снимка: Dunavmost

За извършено престъпление на двамата бе наложено наказание пробация

След одобрени от съда споразумения, сключени между Районна прокуратура - Велико Търново и защитниците на обвиняемите, двама мъже бяха осъдени за неспазване на противоепидемичните мерки.

П. М. бе признат за виновен за това, че на 25.05.2020 г. в гр. Велико Търново, по време на свързани със смъртни случаи и извънредна епидемична обстановка, във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19, неспазил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, като нарушил предписание за поставяне под карантина на Столична Регионална здравна инспекция и напуснал мястото, на което се изпълнява карантината.

О.С. също бе признат за виновен за това, че на 20.05.2020 г. в гр. Велико Търново, нарушил въведените мерки против разпространението на COVID-19, като неспазил предписание за поставяне под карантина на Регионална здравна инспекция гр. Русе и напуснал мястото на което се изпълнява карантината.

За извършено престъпление на двамата бе наложено наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

Споразуменията има последици на влезли в сила присъди.

Досъдебните производства са под специален надзор на Апелативна прокуратураВелико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари