Осъдиха шофьорка от Русе за употреба на алкохол

0
Районен съд – Русе призна за виновна 38-годишна жена от Русе в това, че управлявала МПС с концентрация на алкохол в кръвта 2,93 на хиляда
Районен съд – Русе призна за виновна 38-годишна жена от Русе в това, че управлявала МПС с концентрация на алкохол в кръвта 2,93 на хиляда Снимка: БГНЕС

Районен съд – Русе призна за виновна 38-годишна жена от Русе в това, че управлявала МПС с концентрация на алкохол в кръвта 2,93 на хиляда

През нощта на 26/27.07.2021 г. подсъдимата употребила алкохол. Въпреки това, шофирала „Мерцедес А 180“ и около 3:00 ч. била спряна от полицейски служители на ул. „Янтра“ в гр. Русе. По време на проверката органите на реда доловили мирис на алкохол, поради което поискали да я тестват с „Алкотест Дрегер“. Жената отказвала да даде годна проба от издишван въздух и се държала арогантно. Бил ѝ съставен акт и талон за медицинско изследване. Полицейските служители я съпроводили до УМБАЛ „Канев“, където в 3:40 ч. дала кръвна проба. Изготвената впоследствие химическа експертиза установила, че концентрацията на алкохол в кръвта на В. ѝ. в този час е била 2,93 на хиляда.

Още в разпоредителното заседание подсъдимата призна вината си и поиска делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Районен съдРусе уважи това искане и ѝ определи наказание лишаване от свобода в размер на 2 години, което намали с една трета и ѝ наложи лишаване от свобода за 1 година и 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 750 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари