Орбан при среща с Борисов: Европейците са застрашени, особено жените

2
Миграционният въпрос е въпрос на обществена сигурност, заяви унгарският премиер Виктор Орбан на пресконференция в София
Миграционният въпрос е въпрос на обществена сигурност, заяви унгарският премиер Виктор Орбан на пресконференция в София Снимка: Булфото

Европейците са застрашени. Миграционният въпрос е въпрос на обществена сигурност, заяви унгарският премиер Виктор Орбан на пресконференция в София, предаде БГНЕС.

Досега третирахме масовата миграция като икономически и културен въпрос. През изминалите седмици вече става въпрос на сигурност – не става въпрос за нашите социални мрежи и култури или икономика, става въпрос за нашата национална сигурност, терористичната заплаха се увеличава.

Мигрантският въпрос е въпрос на сигурността, а всеки политик е избран да защити своите граждани, заяви Виктор Орбан по време на съвместния брифинг с Бойко Борисов. Ако погледам достатъчно студено на нещата срещу България има двояки мерки, не е правилно, че в Брюксел непризнават резултатите на България, не е правилно, че не искат приемат България в Шенген.

Не е справедливо, че не признават, че при бежанската криза България е с най-добри резултати. България може да защити своите граници не само от контрабандисти, а и от мигранти, заяви Виктор Орбан. Унгарският премиер призова, че ако Европа иска да бъде коректна, тогава трябва да предложи членство във Шенген на България.

Хубаво е да водим дискусии за принципите, но сега трябва да защитим хората. Европейците са застрашени, особено жените и по-слабите. Тук, в България, не знам каква е културата, но в Унгария от тригодишни ни учат, че ако някой прави нещо лошо на някое момиче, момичето трябва да е защитено. Затова миграционният въпрос е въпрос на обществена сигурност, каза Виктор Орбан.

Той съобщи, че на 15 февруари ще има съвещание на Вишеградската четворка, на което е поканен и премиера Бойко Борисов. Любопитни сме какви предложения има той и какво сътрудничество можем да създадем, уточни Орбан.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари