Опозиция на нищото

1
Виновни са тези, дето повярваха на Слави Трифонов
Виновни са тези, дето повярваха на Слави Трифонов

И това доживяхме. Вече имаме две опозиции в лицето на партиите с най-много гласове на последните избори. Но докато при ГЕРБ червените линии са по-ясни, при ИТН наблюдаваме класически водевил. Няма как да си опозиция, когато имаш председател на парламента и държиш шефските места на най-важните комисии - цели осем на брой. Освен това срещу себе си нямаш оформено мнозинство, което да излъчи правителство. Опозиция на нищото. Инак във фейсбук всеки може да плюе и да бае.

Но не е виновен Слави Трифонов, че предаде надеждите за отърсване от престъпния герберски модел на управление. Виновни са тези, дето му повярваха. И то без програма, която да казва какво мислят да правят, с кои хора, с кои партньори. Първо се криеха от всички и не общуваха дори с медиите. Създадоха усещането за някаква харизма. Но когато и тя повяхна, извадиха от торбата шнорхели, неуравновесени индивиди и незнайни калинки. И си въобразиха, че са някакви полубогове, с които всеки е длъжен да се съобразява. А когато му казаха, че не става така, Трифонов се дръпна "много обиден" и оттегли предложението. Сякаш го направи с радост и облекчение, че се е отървал от някаква тегоба. Сега отново е сърдит на електората - щял да е в опозиция, докато "суверенът не реши нещо друго". Какво друго, при положение, че вече ти дадоха първото място? Вярно, 65 депутати, но на следващи избори и толкова няма да вземеш. ИТН приключва своята кратка одисея в политиката и даже опозиция няма да е вече, защото, както е тръгнало, може да прави компания на патриотите.

Съсипаха два парламента, а парите за избори и техните заплати, без да работят, ги плащаме всички ние от мизерните си доходи. Проблемът е, че с това поведение и бягство от отговорност циментираха тия, които уж "изчегъртваха". Всичко, което правят, е в името на добруването на мафиотизираните кръгове на Борисов, Пеевски и Гешев. По-голяма подмяна едва ли някой е очаквал. А може това да е била целта от самото начало?

Валентин Георгиев / в-к Дума

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари