Опасност дебне шофьорите по пътя за Златни пясъци

0

Пропадна част от пътя за Златни пясъци до спирка "Журналист".

Зрители на БНТ сигнализират, че на мястото, което крие опасност от инциденти, няма поставени знаци. Затруднено е движението на пешеходци и автомобили в района.

Част от пътното платно и тротоарът до спирка „Журналист" край Варна са пропаднали. Опасната дупка на пътя за Златни пясъци не е обозначена с табела или някакви сигнализиращи знаци. За да бъде обезопасен района, изобретателни варненци са поставили казан за боклук, ограден с лента.

Светломир Георгиев е таксиметров шофьор и през летния сезон вози предимно туристи към плажа „Журналист", към „Аладжа манастир" или Златни пясъци.

Светломир Георгиев - таксиметров шофьор: Минавам постоянно, по 20 пъти на ден, дупката е голяма и никой не взима никакви мерки. Страшно е. Пътищата са ужасни.

По този път минават хиляди автомобили и туристи. Заради свличането, пешеходците са принудени да заобикалят казана, като се се движат по пътното платно, а автобусите и колите попадат в задръствания, докато изчакват да преминат безопасно.

Спирка „Журналист" е в близост до активното свлачище „Трифон Зарезан", което вече десетки години не може да бъде укрепено. Заради него продължава да е затворен и панорамният път Варна - Златни пясъци.

Тихомир Дадаков: Струва ми се, че в скоро време ще го затворят и тука пътя и ще трябва да се обикаля пак отгоре, защото тука си е свлачищен район.

След подадения сигнал от нашия екип, от Община Варна заявиха, че мястото ще бъде обозначено и обезопасено до отстраняване на проблема, но не се ангажираха с конкретни срокове.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари