Опасно море: 18 удавници по Южното Черноморие от началото на сезона

0
Въпреки забраната за къпане, само за два дни двама души се удавиха в Бургаско
Въпреки забраната за къпане, само за два дни двама души се удавиха в Бургаско Видео: NOVA

Въпреки забраната за къпане, само за два дни двама души се удавиха в Бургаско

От началото на летния сезон 18 души са се удавили по Южното Черноморие, като една от основните причини е неспазването на съветите на спасителите.

А морето е опасно, предупреждават спасители. Въпреки забраната за къпане, само за два дни двама души се удавиха в Бургаско.

При трагични инциденти най-честата причина е надценяване на възможности на плажуващия, подценяване на опасностите, които крие морето, и отказ да се съобразяват с предупрежденията”, посочи Николай Димитров, концесионерът на плаж „Крайморие", предаде NOVA.

А спазването им в момента е от изключително значение заради необичайното за средата на август време, което предизвика много щети на плажните ивици.

"Не всеки спазва правилата. Аз и по професия съм пожарникар, следя ситуацията , ако евентуално нещо се случи, да се притечем на помощ”, споделя Стоил, който е на почивка със семейството си.

Предвид липсата на законова уредба у нас, която да дава право на спасителите да санкционират недисциплинирани плажуващи, им остава само да ги призоват: „Следвайте стриктно техните указания и препоръки”, посочи Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари