Опашки за козунаци се извиха в София

0
Столичани предпочитат да си купят сладкото изкушение от пекарна, а не от големите търговски вериги
Столичани предпочитат да си купят сладкото изкушение от пекарна, а не от големите търговски вериги Снимка: БГНЕС

Столичани предпочитат да си купят сладкото изкушение от пекарна, а не от големите търговски вериги

Хората днес масово са излезли, за да купуват козунаци за наближаващия светъл празник Великден. Дори дъждовното и ветровито време не спира столичани да чакат на опашка, за да си купят козунак от близката пекарна, вместо от някои от големите вериги магазини, предаде репортер на БГНЕС.

В пекарните в центъра на столицата цените на козунаците са по-скъпи, отколкото в магазините, но пък се правят на място и според хората качеството им е по-добро, а цените са около 12 лв. за козунак със стафиди, с 2 – 3 лв. е по-скъп козунакът с шоколад.

Тази пекарна е невероятна, затова опашките се нижат всяка година и от двете страни на улицата“, каза Любослава. Тя обясни, че и преди е пробвала козунаците, които се правят тук, и ѝ харесват. „Майки ми също си омеси, обаче, тук просто са по-добри, много вкусни“, заяви жената.

Марияна Иванова сподели, че току-що е излязла от църквата и минава точно оттук, където се намира пекарната. „Пробвала съм тези козунаци, които са на сравнително добра за качеството цена и го купувам, защото предстои голям празник“, уточни тя.

Аз всяка година от тази пекарна си купувам и са страхотни, и затова и тази година отново спазих традицията да е от същото място“, обясни Димитър, който чакаше на опашката, за да си купи козунак.

Актрисата Станка Калчева сподели, че има друго място, където ходи да си купува козунаци, но е било затворено. „Това го видях и влязох да си купя оттук, и се надявам да е хубав“, заяви тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Габи
    Мазохизма на българина е ненадминат. Ще ги вали дъжд, ще плащат повече, но ще си купят козунак, който си въобразяват, че е по-вкусен. Явно не сме бедни, а наивни чревоугодници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари