Онкодиспансерът в Русе с предложение до МЗ за проблема с обезболяващите лекарства

3
Според управителя на онкоболницата в Русе д-р Камен Кожухаров проблемът с доставката на лекарства за онкоболните е по-скоро административен
Според управителя на онкоболницата в Русе д-р Камен Кожухаров проблемът с доставката на лекарства за онкоболните е по-скоро административен Видео: NOVA NEWS

Липсата на обезболяващи се усеща още от края на миналата година

Пациенти от няколко града в България сигнализират за недостиг на лекарства за онкоболни. Липсата на обезболяващи е драматична за част от хората в тежко състояние.

За "Твоят ден" по NOVA медицинският специалист Нели Недялкова от КОЦ - Русе заяви, че тези лекарства са обезболяващи, опиати, и когато започне прием, не може да се прекъсне преди да приключи курса на лечение.

Липсата на някои от опиатите се е усетила още от миналата година.

Обезболяващите са безплатни и се получават от болничната аптека в онкоцентъра. За тежко болните няма друг тачин да се сдобият с лекарствата, дори и срещу заплащане.

Според управителя на онкоболницата в Русе д-р Камен Кожухаров проблемът с доставката на лекарства за онкоболните е по-скоро административен.

Очаква се здравното заведение да внесе предложение до здравното министерство, с което да се избегне риска от спиране на доставките на медикаменти

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ей диспансера
    Върнете доктор Генова на работа.Истински специалист,по цял свят я знаят.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари