Нови спални комплекти получиха пациентите в русенския онкодиспансер

4
Дарението бе връчено лично от президента на дамския Лайънс клуб - РУСЕ - Наталия Константинова.
Дарението бе връчено лично от президента на дамския Лайънс клуб - РУСЕ - Наталия Константинова. Снимка: КОЦ-Русе

43 нови спални комплекти получиха пациентите в Комплексния онкологичен център в Русе

 "Сърдечно благодарим за този жест от страна на Лайънс клубовете в града. Това не е първият благороден жест от тяхна страна към нас. Дарението получаваме в момент на трудна ситуация, което определено ще облекчи както престоя на пациентите, така и работата на служителите."  Това каза управителят на КОЦ Русе д-р Камен Кожухаров.

Спалните комплекти са изработени от качествен материал, който подлежи на силна химическа обработка. Дарението бе връчено лично от президента на дамския Лайънс клуб - РУСЕ - Наталия Константинова.

"Идеята се роди случайно след разговор със служители на онкодиспансера. За няколко дни успяхме да намерим плата и фирма, която безвъзмездно да ушие спалното бельо. Радваме се, че успяхме да помогнем и вярваме, че този пример ще бъде последван от други хора." В срещата участваха и представители на мъжкия и младежкия Лайънс клуб в града. Те споделиха, че са готови да съдействат на онкодиспансера и в бъдеще.

В трудни времена трябва да си подаваме ръка, а не да бъдем просто наблюдатели на чуждото страдание. На нашите пациенти не им е лесно. От една страна те се борят за живота си, воюват с рака. Длъжни сме да им помагаме и да ги подкрепяме. Да могат те да пребивават в по-добри условия е най-малкото, което можем да им осигурим, но тежката криза ни затруднява. Затова дарението на Лайънс клуб е важно за тях. Именно в дни на изпитания си проличават истинските човеци“, каза още д-р Кожухаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари