Огромно сметище изникна за дни в Разград

0
Общината и полицията са по следите на хората, отговорни за замърсяването
Общината и полицията са по следите на хората, отговорни за замърсяването Видео: БНТ

Огромно сметище се появи до бившия автополигон в Разград.

Общината и полицията са по следите на хората, отговорни за замърсяването. Нерегламентираното сметище се е появило на частен терен в покрайнините на града.

Буквално за броени дни в района на бившия автополигон на изхода на Разград за Търговище са изникнали няколко планини. Съставени са обаче от десетки тонове строителни отпадъци, дрехи и гуми, информира БНТ.

Минаващите в района автомобили бързо се отдалечаваха при вида на камерата на телевизията и въпросите останаха без отговор.

От общината коментираха, че има следи, по които да се стигне до замърсителя.

"Констатирахме някои фрапиращи факти, които ни навеждат на мисълта, че можем да установим при едно допълнително разследване, кой е всъщност извършителят, който е направил това сметище“, заяви зам.-кметът на община Разград Добрин Добрев.

Затова и случаят вече е предаден на полицията. А след като извършителят бъде установен, ще бъде принуден да разчисти сметището за своя сметка, като ще му бъде потърсена и административнонаказателна отговорност. Хората в Разград се оплакват, защото често стават свидетели на замърсяване на обществени и частни площи в града.

"Замърсяваме природата, а нали уж се грижим за нея“, каза гражданка.

"Където трябва, там трябва да се изхвърлят, не където им падне“, коментира друга.

"Само за миналата година сме извършили над 15 проверки и сме издали предписания, и сме почистили тези нерегламентирани сметища. Много често се констатират на момента извършителите и те биват убедени да разчистят, преди да се предприемат всякакви допълнителни административни хватки“, допълни зам.-кметът.

За да не се стига до глоби, от община Разград призовават хората да изхвърлят отпадъците си само на регламентираните за това места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари