Огромна сума са задигнали апашите в Хасково

0
Работи се по няколко версии, включително и намеса на вътрешен човек
Работи се по няколко версии, включително и намеса на вътрешен човек Снимка: БГНЕС

Неизвестни обраха парите за пенсии от Централната поща в Хасково.

Засега не е ясно каква е откраднатата сума, но тя е голяма. Към момента се извършват огледи от полицията, а сградата е затворена, предаде БГНЕС.

Обирът е станал около 2 часа през нощта. Крадците са действали много професионално. Те са срязали две метални решетки на външната ограда. Проникнали са в сградата и са завързали охранителя. Електричеството е било прекъснато, а охранителната система неутрализирана. Крадците са се опитали да заличат следите си като са залели всичко с белина и са разпръснали косми, взети най-вероятно от фризьорски салон.

Срязани са три метални каси, откъдето е задигната голяма сума пари, предназначена за пенсии. В момента тече оглед, случаят е докладван на прокуратурата. След приключване на огледа и докладване на ревизията ще е ясно каква е открадната сума. Има камери, които тепърва предстои да бъдат разгледани и да се започне разследването, съобщи комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково.

Касите и помещенията на фирмата са охранявани със СОТ, който е неутрализиран. Явно е ставало въпрос за добре подготвена група, допълни той. Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов съобщи, че незабавно са започнали процесуално -следствени действия и се води досъдебно производство, към настоящия етап срещу неизвестен извършител.

Работи се по няколко версии, включително и намеса на вътрешен човек.

Сградата на централната поща е затворена, а хората се връщат. Изплащането на пенсиите се извършва в останалите пощенски клонове в града.

Във връзка с инцидента в Централна поща в град Хасково, „Български пощи“ ЕАД създава организация за възстановяване на нормалното изплащане на пенсии в рамките на днешния ден. Утре изплащането ще продължи по график като клиентите на БП ЕАД, които не са успели да получат пенсиите си днес, ще могат да го направят утре.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари