Ограбен гъдулар проси на Прошка

0
Четирима мургави мъже обират мъжа, чупят му гъдулката и си тръгват спокойно
Четирима мургави мъже обират мъжа, чупят му гъдулката и си тръгват спокойно Снимка: Христо Христов / Монитор

Жертва на обир в столичен хотел разчуства старозагорци в деня за прошка, като от ранни зори в неделя започна да свири на потрошена гъдулка в центъра на града.

По думите на 52-годишният Божин Колев от Варна вечерта на 20 февруари бил нападнат от четирима мургави мъже в района на столичния Лъвов мост. Яките младежи опрели нож в гърлото му и прибрали 800 евро, които припечелил със свирнята си в съседна Сърбия и Унгария през януари, предаде Монитор.

Счупили и гъдулката , с която си водел от десетилетия прехраната. За „довиждане“ му удари няколко плесника и спокойно се отдалечили по булевард „Мария Луиза“

С останали му по джобовете двайсетина левчета Божин купил от уличен търговец очукана гъдулка и тръгнал да пътешества из страната.

В Стара Загора спрял за няколко дни, защото знаел че в близкото село Дълбоки живее майсторът на народни инструменти Йордан Димов. Надявал се да посъбере някоя и друга пара и да спази нов инструмент.

Зная че тая гъдулка е фалшива, ама с 20 лева кой ще ти продаде нещо хубаво. Днес е ден за прошка, хората прощават. От час съм на центъра и вече ми дадоха колкото за път до Дълбоки. Дай боже с повече късмет да срещна още добри човеци...“, тъжно коментира Божин.

Той обаче не смята да се отказва от уличното музиканство, дори крои планове щом се запролети пък да поеме към Сърбия и Унгария, където харесвали свирнята му.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари