Огнян Герджиков представи книгата си в Русе

0

Председателят на 39-то Народно събрание проф. Огнян Герджиков представи мемоарната си книга ”Аз не бях политик” в Регионална библиотека „Любен Каравелов”.

Сред гостите в препълнената зала ”Изкуство” бяха представители на местната власт, магистрати, преподаватели и студенти от РУ

„Ангел Кънчев”, много русенци. Проф. Герджиков получи поздравителни адреси от Областния управител доц. д-р Стефко Бурджиев и от кмета Пламен Стоилов.

Изданието представи Ана Боянова – носител на литературната награда „Блага Димитрова” за 2014 г. В своето слово тя отбеляза: „Аз не бях политик” е повече от една обикновена автобиография, това е изповед, която авторът поставя пред олтара на читателя. Едно емоционално и вълнуващо пътуване към себе си”.

Проф. Герджиков благодари на екипа на Библиотеката за поканата да се срещне с русенската публика. Той припомни интересни моменти, описани в авгобиографията, и заедно с поета Недялко Йорданов, с когото го свързва дългогодишно приятелство, прочетоха избрани откъси от нея.

Ана Боянова и Емил Калев допълниха артистичната атмосфера на вечерта с изпълнения на популярни песни от Средиземноморието, които предизвикаха аплодисментите на публиката.

В края на срещата проф. Герджиков написа в книгата, която подари на домакините: „На

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - с преклонение пред апостолската дейност!”.

Събитието се осъществи с любезното съдействие на "Строително оборудване" ЕООД, "Рени стил" – Русе и Издателско ателие „Аб”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари