Огнеборци спасиха живота на възрастна жена в Пловдив

0

Огнеборци спасиха живота на възрастна жена в Пловдив

Ученици, видели жената да виси от парапета на терасата на апартамента си, съобщиха, съобщиха от РДПБЗН в града под тепетата.

По тревожните викове на своите възпитаници от училище „Петър Берон“, учителката им Кунка Цветкова усетила, че пред очите на децата се разиграва ужасяваща драма. Преподавателката видяла, че възрастна жена се била хванала с последни сили за парапета на терасата си.

Жилището, което се намира на 4 етаж на улица „Милин Камък“, жената обитава сама. Грижи за нея полага дъщеря ѝ, която живее в друг квартал на града.

78-годишната жена страда от сериозна форма на деменция и дори не е разбрала, как се е озовала в безпомощната ситуация.

След потърсена помощ на тел 112, към адреса мълниеносно потегля пожарен автомобил на Първа служба. Огнеборците действат мигновено – режат вратата с моторен флекс и жената усеща най-искрената и спасителна прегръдка от тях в живота си!

Екипът, спасил жената е ръководен от началник-смяната Иван Митев и пожарникарите Димитър Ямалиев, Емил Аргиров, Ангел Даскалов и Иван Рангелов.

На място пристигнал и екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив – д-р Каню Канев и парамедик Стефка Аджемян. От Второ РУ били изпратени и полицаите Янков и Димов.

Огнеборците апелират към водачите на МПС, когато паркират по улиците на града да предвиждат място за преминаване на автомобили със специален режим на движение. Защото от бързината на пристигането им може да зависи човешки живот!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари