Официално: Затварят нощните заведения в Русенско

4
Област Русе се намира в червена зона на разпространение на COVID-19
Област Русе се намира в червена зона на разпространение на COVID-19 Снимка: Русе Медиа

Област Русе се намира в червена зона на разпространение на COVID-19

От 00:00 ч. на 28-и октомври до 8-и ноември на територията на област Русе не се допускат посещения в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито. За същия период се забранява и провеждането на организирани масови мероприятия на открито.

Това става ясно от издадената днес заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Същевременно групови празненства на закрито като сватби и кръщенета могат да се провеждат през посочения период при максимален брой от тридесет човека и съобразно разпорежданията на министъра на здравеопазването.

От РЗИ изискват да се създаде и организация за преминаване към дистанционна форма на обучение във висшите учебни заведения, където това е възможно. От там съветват и за дистанционна форма на работа на работниците и служителите в случай, че това е приложимо. При невъзможност за организация на дистанционна форма на работа се препоръчва да се осигури физическа дистанция от минимум 1,5 метра между работниците и служителите в офиси, работни помещения и предприятия. Всички лица са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата. Дезинфекция трябва да се извършва поне 4 пъти на ден в работните помещения, офисите и предприятията. Работодателите са длъжни да осигурят и контрол по спазването на противоепидемичните мерки при превоза на работници със служебен транспорт.

Мерките се налагат поради това, че официално област Русе се намира в т.нар. червена зона на разпространение на COVID-19.

Необходимо е да бъде отбелязано, че настоящите мерки не възпрепятстват дейността на културните институции от региона, като театри, опери, кина, литературни четения и други подобни на закрито. При евентуално провеждане на подобен род събития трябва да се спазват всички противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари