Започва ваксинацията срещу COVID-19 в Русе

0
Вече е създадена и необходимата организация по транспортиране на 40 флакона
Вече е създадена и необходимата организация по транспортиране на 40 флакона

Още от 28 декември започва ваксинацията срещу COVID-19 в област Русе, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация

В рамките на три дни първата доза от ваксината ще получат 200 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал от лечебните заведения за болнична помощ в региона, както и от Центъра за спешна медицинска помощ, Центъра за психично здраве, Държавната психиатрична болница в Бяла и Комплексния онкологичен център. Това беше потвърдено по-рано през деня от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

Вече е създадена и необходимата организация по транспортиране на 40 флакона, като всеки от тях съдържа ваксина за 5 души. Предвижда се те да пристигнат от Велико Търново в Русе днес в ранния следобед, като веднага след това ще се направи инструктаж за начина за протичане на ваксинация в четирите болници от региона, където се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция, а именно двете университетски болници в РусеКанев“ и „Медика“, Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и многопрофилната болница в Бяла.

От преди повече от седмица са готови списъците с имената на лекари и медицински персонал, които ще бъдат сред първите в областта, проявили желание и готовност да се имунизират. Ваксинирането ще продължи и във вторник, а очакванията са до сряда то да приключи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук