Официално: Директори внесоха искане в МОН за удължаване на междусрочната ваканция

1
Искането е ваканцията да стане 4 или 5 дни
Искането е ваканцията да стане 4 или 5 дни Снимка: БГНЕС

Междусрочната ваканция да бъде удължена до 4-5 учебни дни

Искането за това вече е внесено в министерството от двете сдружения на директорите в сферата на образованието, предаде КРОСС.

Според тях учениците са уморени, а голям процент от учителите са болни или под карантина.

Сега междусрочната ваканция е само един ден - 1 февруари. Искането е тя да стане 4 или 5 учебни дни. Едното сдружение предлага датите 28 януари - 2 февруари, а другото 31 януари - 4 февруари.

"Искаме удължаване на междусрочната ваканция по много причини, най-важната е, че много от учителите са болни, не могат да преподават нито присъствено, нито онлайн. Има нужда тези хора да оздравеят. Втората причина е да помогнем за пречупване на пика. Това са 9 дни - 5 учебни и по два почивни дни преди и след това, в които всички паралелки в България ще бъдат карантинирани", заяви пред  директорът на 51-во училище Асен Александров.

"Смисълът на това искане е заради много сложната ситуация, в която сме. Очакванията са пикът на Омикрон да бъде горе-долу в края на януари. И третата причина е, че това би успокоило за седмица - отдалечаване на всички ученици и учители от училищната среда", заяви Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Михаил Арнаудов".

Синдикат Образование към КТ "Подкрепа" също призова за по-дълга междусрочна ваканция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Батман Боко
    Ваканция !!!Цели две години.Заплатите високи ?!Защо ли?Качеството ниско.Функционално неграмотни станаха учителите и учениците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари