Очаква се Турция да одобри приемането на Швеция в НАТО

0
След Турция, Унгария ще остане единствената страна от алианса, чиито парламент все още не е одобрил приемането на Швеция
След Турция, Унгария ще остане единствената страна от алианса, чиито парламент все още не е одобрил приемането на Швеция Снимка: БТА

След Турция, Унгария ще остане единствената страна от алианса, чиито парламент все още не е одобрил приемането на Швеция

Очаква се днес Турция да одобри приемането на Швеция в НАТО. Парламентът в Анкара ще дискутира по темата и се очаква да гласува за членството на скандинавската страна, предаде БНТ.

Турското ДА ще бъде произнесено 20 месеца след като Стокхолм подаде молба за членство в отбранителния пакт. Швеция, заедно с Финландия, взе това решение след началото на войната на Русия срещу Украйна. Анкара постави условие на Стокхолм да затегне мерките спрямо членове на терористичната ПКК на нейна територия.

В отговор членството в организацията беше обявено за незаконно в Швеция. След Турция, Унгария ще остане единствената страна от алианса, чиито парламент все още не е одобрил приемането на Швеция. Будапеща казва, че според нея, членството в НАТО не било приоритет за Швеция в момента. Парламентът в Будапеща е във ваканция до средата на февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари