Очаква ни топла зима с малко сняг

0
Всички световни метеоцентрове дават топла зима за Европа и за Балканския полуостров, каза проф. Георги Рачев
Всички световни метеоцентрове дават топла зима за Европа и за Балканския полуостров, каза проф. Георги Рачев Снимка: iStock

Всички световни метеоцентрове дават топла зима за Европа и за Балканския полуостров.

Според метеоролога проф. Георги Рачев под топла зима трябва да се разбират температури в рамките на 1, на определени места до 2 градуса над нормата.

За цял сезон е сериозно превишаване на многогодишните норми. Веднага правя едно малко уточнение - това, че зимата ще бъде топла и всички световни метеорологични центрове са съгласни, не значи, че в сезона няма да има виелици, поледица, студове от сорта на минус 10 и минус 15 градуса“, каза проф. Рачев в интервю за Агенция "Фокус".

Той обясни, че като цяло дните и периодите с по-топло от нормалното време ще бъдат повече, затова температурите се очаква да бъдат над нормата, а валежите в нормата.

Половината мои колеги смятат сезонните прогнози за стрелба в тъмното, хвърляне на боб, гледане на бучки захар и всякакви такива гадателски действия. Аз съм от другата част на съсловието, която смята ,че човек винаги се е стремял да погледне напред в бъдещето. Затова се правят и сезонните прогнози“, коментира проф. Рачев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В живота си човек най-много се радва на първо дете, втора жена и третата ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари