Обявиха частично бедствено положение в Бургаско, Хасковско и Ямболско

0
Усложняващата се обстановка е вследствие на засиления мигрантски натиск по българо-турската граница
Усложняващата се обстановка е вследствие на засиления мигрантски натиск по българо-турската граница

Усложняващата се обстановка е вследствие на засиления мигрантски натиск по българо-турската граница

Частично бедствено положение в общините Свиленград и Тополовград обяви областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов. Подобна мярка се въвежда и в общини в Бургаско и Ямболско. Бедственото положение се въвежда от днес и ще остане в сила до 12:00 ч. на 29 септември, съобщиха от NOVA.

Причината - усложняващата се обстановка вследствие на засиления мигрантски натиск по българо-турската граница и изключително лошото състояние на горските пътищата в пограничните райони. По думите на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, който извърши проверка на място, 50 процента от машините, участващи в борбата с нелегалния трафик, постоянно са в ремонт, за който отиват много средства. 

Целта на частичното бедствено положение е и да се избегне загубата на човешки животи, да не се допускат значителни вреди за имуществото на населението и икономиката на страната, както и превенцията на последиците за околната среда.

"За да можем да се справим с мигрантската вълна, която нараства ежедневно, трябва да имаме обезпечени условия за придвижване на нашата техника на терен. Това към момента е невъзможно. До две седмици имаме готовност да започнем ремонта на тези пътища", заяви Демерджиев. 

Друга мярка с нелегалния трафик по границата ще е съвместният патрул на служители на "Гранична полиция" и горските. 

Демерджиев коментира и проверката след инцидента в Бургас, при който загинаха двама полицаи. Тя все още не е приключила, но следващата седмица ще има размествания на служители по върховете на местните служби. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари