Обвиняем за грабеж остава в ареста

1
Рецидивист нападна и ограби 15-годишен ученик в Русе
Рецидивист нападна и ограби 15-годишен ученик в Русе Снимка: Dunavmost

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 28-годишния П. Б., привлечен като обвиняем за това, че на 25.02.2020 год. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив отнел 7.70 лв. от владението на Я. Т. на 15 г. без негово съгласие с намерение  противозаконно да ги присвои, като  употребил за това сила.

За такова престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години, съобщиха от Окръжен съд - Русе.

Приложените по делото доказателства дават основание да се направи обосновано предположение относно авторството и съставомерността на деянието, за което П. Б. е обвинен.

Съдът прие, че е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на П. Б., ако не бъде задържан, която опасност се извежда от справката му за съдимост. Там са отразени девет осъждания, а настоящото деяние е извършено 5 месеца след изтърпяването на предходното наказание лишаване от свобода и в срока на пробационни мерки. Според магистратите начина на извършване на престъплението, упражняването на насилие върху непълнолетно лице и то посред бял ден с цел придобиването по престъпен начин на парични средства водят до извода за завишена степен на обществена опасност на обвиняемия, като размера на придобитото имущество- паричната сума от 7,70 лв. не може да бъде определящ, предвид начина на извършване на деянието и липсата на каквото и да е предварително знание у обвиняемия каква е паричната сума, която ще придобие по престъпен начин.

Определението на Окръжен съдРусе, с което е взета по отношение на П. Б. мярка за неотклонение задържане под стража подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари