Прокуратурата обвини Марешки в изнудване и лека телесна повреда

0
Предстои насрочване на делото и разглеждането му във Варненския окръжен съд
Предстои насрочване на делото и разглеждането му във Варненския окръжен съд

Варненската Окръжна прокуратура е внесла обвинителния акт по досъдебното производство срещу бизнесмена Веселин Марешки и Красимира Колева.

Марешки е известен като търговец на медикаменти и фармацевтични стоки през едноименната верига аптеки в страната.

Той е обвинен в нанасянето на лека телесна повреда на длъжностно лице – общинския съветник Костадин Костадинов, както и за за изнудване в съучастие с Колева на Асен Миланов, наемател на пицарията "Ред хот пица".

На 15 октомври м.г., за да принуди Миланов да му плаща месечно по 10 хил. лв., Марешки го заплашил, че ще разруши стопанисваното от него заведение "Ред хот пица".

Месец по-рано Марешки предявил претенции по повод дължим наем за прилежащи части и тераса към помещението, в което се намира пицарията.

Разследването е установило, че по този повод той е спрял ел. захранването, частично е съборил незаконно изградената тента и влязъл във физически конфликт с общинския съветник Костадин Костадинов, който бил на мястото, за да защити Миланов.

По време на скандала Марешки е повредил имущество, собственост на дружеството "Ред хот България", което стопанисва пицарията, а размерът на щетите, установени в хода на следствието е близо 15 хил. лв.

На 6 юли т.г. Варненският апелативен съд наложи възбрана върху хотел на бизнесмена Веселин Марешки в местността "Ален мак".

Сградата е в строеж, а Марешки е съдружник в дружеството – инвеститор на проекта.
Като втора съдебна инстанция съдът остави без уважение искането на прокуратурата за запор на банкови и разплащателни сметки на Веселин Марешки, както и на акции в две акционерни дружества за повече от 13.6 млн лв.

В решението си съдът отчете и факта, че от март м.г. до май т.г. бизнесменът се е освободил от своя движима и недвижима собственост, като е прехвърлил на родственици дружествените дялове на повече от 100 свои търговски дружества.

Според апелативните съдии във Варна тези действия могат да затруднят бъдещо изпълнение на осъдителна присъда или да възпрепятстват изпълнението й.

Двамата обвиняеми - Марешки и Колева са с наложени от Варненския окръжен съд мерки за неотклонение "Парична гаранция".

За Марешки тя е 20 хил. лв, а за Колева – 1000 лв.

Предстои насрочване на делото и разглеждането му във Варненския окръжен съд.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари