Обвиниха 16-годишен младеж в опит за умишлено убийство

0
Пострадалият мъж е с опасност за живота, в клиника в Стара Загора
Пострадалият мъж е с опасност за живота, в клиника в Стара Загора

Окръжна прокуратура - Стара Загора привлече 16-годишен младеж като обвиняем за опит за умишлено убийство.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

На 14 март 2019 г., от Районно управление на МВР - Чирпан във връзка с получен сигнал, по реда на чл.212 ал.2 от Наказателно процесуалния кодекс с извършване на оглед в село Черна гора, община Братя Даскалови, област Стара Загора, е започнато досъдебно производство за направен опит за умишлено убийство на 50-годишния Г. Д. от същото село – престъпление по чл.115 във връзка с чл.18, ал.1 от НК. След извършване на първоначалните неотложни действия по разследването и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от органите на МВР, на същия ден е установен извършителят на деянието – 16-годишен младеж.

Надзорът и ръководството на разследването се извършват от Окръжна прокуратура-Стара Загора. Предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от Наказателно процесуалния кодекс, на 15 март 2019 г. разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Младежът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18, ал.1 от НК от Наказателния кодекс – за опит за умишлено убийство, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини, и същият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. В този срок Окръжна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо младежа.

Пострадалият е настанен за лечение в Клиника по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, с опасност за живота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари