Обвиненият в убийството на жена си в Пъдарско я причакал с маска като череп

0
Фанка е починала на място след изстрел в главата
Фанка е починала на място след изстрел в главата Снимка: БНТ

Фанка е починала на място след изстрел в главата

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 32-годишният Александър Пашов. Той е предаден на съд за това, че на 25.11.2022 г. в село Пъдарско, област Пловдив, умишлено е умъртвил 28-годишната Фанка Иванова, като убийството е извършено предумишлено, съобщиха от държавното обвинение.

Пашов е предаден на съд и за това, че през месец септември 2022 г. в гр. Раковски, област Пловдив, е придобил и до 25.11.2022 г. в село Пъдарско, е държал огнестрелно оръжие – боен пистолет и боеприпаси за огнестрелни оръжия – общо 19 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение.

Александър Пашов и Фанка Иванова били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в с. Пъдарско. По време на съвместното съжителство А.П. често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните ѝ контакти, а също така ѝ забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената поради незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фанка се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в гр. Пловдив, а впоследствие се върнала в с. Пъдарско в дома на майка си. Пашов многократно е настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през месец януари или февруари 2022 г. той я причакал пред работното ѝ място в с. Стряма, обл. Пловдив, и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него.

На 25 ноември 2022 г., към 5:00 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си. Мъжът е знаел маршрута ѝ. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска с формата на череп. Когато се приближила, той е хванал жената за тялото и я прострелял в главата. Фанка е починала на място, Пашов укрил тялото първоначално край входа на гробищния парк в селото, а след това и в изоставена сграда. Няколко часа по-късно той бил задържан от полицията.

Александър Пашов е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд - Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари