Общото събрание на прокурорите избра трима членове на ВСС

0
Утре ще има втори тур за избор на четвърти член
Утре ще има втори тур за избор на четвърти член Снимка: БТА

Прокурорите избраха трима свои представители във Висшия съдебен съвет

Утре ще има балотаж за четвъртото място. Най-много гласове събраха заместник-главният прокурор Красимира Филипова (756 гласа), председателят на асоциацията на прокурорите и ръководител на окръжната прокуратура в Плевен Владимир Николов (655) и прокурорът от апелативната прокуратура в Пловдив Добринка Калчева (602), информира БТА.

Утре за четвъртото място ще се борят петима кандидати.

Общата избирателна активност на прокурорите днес достигна 74,06 на сто при 1 139 гласували от 1 538 имащи право на глас. Посредством системата за електронно гласуване през интернет своя глас са дали 1 073 прокурори от 1 408 заявили желание за дистанционно гласуване, при избирателна активност 76,21 на сто.

С хартиени бюлетини са гласували 66 прокурори, като избирателната активност е 50,77 процента.

Утре, за да е валиден вотът, трябва да са гласували поне 33 процента от прокурорите. Избран ще е този, който получи най-много гласове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари