Общинските съветници в Русе ще си увеличат заплатите

0
Предлага се възнаграждението на сесия да стане 430 лв., а за комисия – 110 лв
Предлага се възнаграждението на сесия да стане 430 лв., а за комисия – 110 лв

Нови, по-високи възнаграждения ще вземат общинските съветници в Русе, ако предложението на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев бъде прието на предстоящата сесия.

До момента те са получавали по 378 лв. за участие в заседание на ОбС и по 95 лв. за участие в заседание на постоянна комисия. Предлага се възнаграждението на сесия да стане 430 лв., а за комисия – 110 лв. До момента съветниците са получавали пари като процент от заплатата на председателя на Общински съвет - Русе, пише Русе Медиа.

„Сред голяма част от гражданите се е формирало мнението, че кметът на общината и общинските съветници следва да получават добри възнаграждения, с оглед пресичане на корупционни практики. Считам, че в настоящия състав Общински съвет-Русе има потенциала да формира правилната политика за Община Русе, с оглед на което съветниците трябва да бъдат стимулирани с по-високи възнаграждения. Определянето на конкретна сума би допринесло за по-голяма прозрачност пред гражданите и би улеснило общинска администрация при изчисляването на възнагражденията“, се казва в предложението.

Последната корекция на заплатите на общинските съветници е извършена  през 2014 г., когато минималната работна заплата е била 340 лв., а от началото на 2020 г. тя вече е 610 лв.

Заплатата на кмета на Русе също ще бъде увеличена. До момента той е получавал 2100 лв., а предложението е за основно трудово възнаграждение в размер на 2500 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари