Общинските съветници в Русе приеха заПАНАИРването на кея

2
На любимото за русенци място за спокойни разходки, вместо цветя ще "цъфнат" 12 павилиона
На любимото за русенци място за спокойни разходки, вместо цветя ще "цъфнат" 12 павилиона Снимка: Община Русе

На любимото за русенци място за спокойни разходки, вместо цветя ще "цъфнат" 12 павилиона

Становище на сдружение "Проект 7000" относно приемането на предложението за поставяне на павилиони на кея на Русе:

Общинските съветници от Русе приеха заПАНАИРването на кея.

На любимото за русенци място за спокойни разходки, вместо цветя ще "цъфнат" 12 павилиона за продажба на сувенири, пакетирани изделия и фрешове. Според одобрената схема, всички от тях ще са разположени върху оскъдните зелени площи. Причината - бетонът е даден на концесия от предишната управа.

Не бяха адресирани проблемите, които ще възникнат при зареждането на търговските обекти, сметосъбирането и сметоизвозването. Според главния архитект на Русе Иван Ениманев "то коли и сега се движат по алеята...".

На въпроса за локацията на т.нар. "Алея на занаятите" и пресичането на намиращата се пред павилионите велоалея конкретен отговор нямаше... Отново арх. Ениманев заяви, че "от там минават повече пешеходци, отколкото колелета".

Лошата новина: Гласът на гражданите за около половината от общинските съветници в Русе е без значение: нужни бяха 3 гласувания на общинския съвет, за да бъде разрешено на нашият представител да представи нашето становище.

Затова, ако искаме да променим към добро града, в който живеем трябва силно и ясно да заявим, че без гражданското общество и повече адекватни възможности за гражданско участие за бъдещите въпроси, Русе няма бъдеще. Всъщност има - бетонирано бъдеще.

Хубавата новина: Павилионите са преместваеми (както впрочем е и едно друго заведение в градинката на регионалната библиотека) и ако гражданите и гражданското общество в Русе решат, те няма да останат дълго там, където са предвидени. С ясна визия, общи усилия и силен глас ние, гражданите на Русе, можем да прекроим нашия град - удобен, свободен, проспериращ!

Линк към приетото предложение за оформяне на зони за търговски обекти в зелените площи точно пред велоалеята на кея: https://obs.ruse-bg.eu/wp-content/uploads/2022/12/обща-схема-зона-К-приложение.pdf

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Загрижен гражданин
    Зам.кметът магдалина илиева се разходи за сметка на общината до норвегия и след почерпения "опит " решиха с кмета милков да натоварят русенци с още 2 млн дълг освен 12те млн.които иска да изтегли заради изключителната некомпетентност на магдалина илиева и липсата на знания и капацитет да се справи с дейността на зам.кмет по строителството.Публична тайна е финансовото състояние до което илиева е довела Главболгарстрой-Русе и е провокирала закриването му.Сега Общината и гражданите ли ще обремени вместо да бъде заменена от някой професионалист?
  • 12
    3
    Пънчи и маги
    Айде да напълним тумбаците,че малко остана!
  • 11
    2
    ул.Витоша 18,Русе 7012
    Перпендикулярна на Бозвели 14.Преди години местен гарсон имаше щения и дерзания.В Русе трябва да има внезапна проверка от ЕС и Брюксел директно със техни механизми за усвоените средства по програми и проекти метафорично преминали в броене на дивите зайци и комари.Строева подготовка на врабчетата.Спортен полуден на лисиците.Превъзпитание на крадливите свраки.Събрание и сказки на шараните и таранката от екологичен район на река Дунав в Русе.Ксрдиологични проблеми на преялите с татарско кюфте.Редно е проверката да е внезапна и без знанието на местната власт и контролни органи.Внезапно та да им паднат ченетата по време на сутрешната оперативка ( кафе,закуска) или съботните излети край реката.Русенска прокуратура само да се почесва и да мънка с висока хигиена на телефонните разговири за кратки периоди.Има неясни въпроси за изясняване до ясно време.Започва се от усвоено и вложено,качествено и количествено и какво е налице и по документ и изпълнение.Ехаа..а.а...... кеф.
  • 30
    1
    Русенец
    Имам странно чувство че Русе се управлява от кебапчии,свинари,сервитьори,бакшиши и пазванти,пъдари,стражари и ханджии от времето на Йовков,Алеко,Елин Пелин ,Караславов и дядо Вазов. Всички разбира се срещани като отрицателен герой в произведенията увековечили нрави,обичай и духът на времето без да знаят че тук е свободният дух и той прае ко си знае.Няма да се учудя ако някой е хвърлил око на задругата на майсторите на терена.Кея беше като парк преди намесата на "футуристите и импресионистите от ПП"ГЕРБ". Всички вещаят нови хоризонти и края му се не виде.Най добре са описани от гореспоменатите автори в определени произведения.Силно мирише на чесън,газове от боб ,вкиснато вино и спарени цървули.Всичко това скрито под непрани и вмирисани потури.Калпака е мазен,а мустака чорлав и настръхнал готов за атака и келепир.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари