Общинските съветници наваксват работата за месец юли

1
Тази седмица на ден ще заседават по три комисии
Тази седмица на ден ще заседават по три комисии

Интензивна работа предстои от днес до 31 юли за общинските съветници от Русе, които трябва да наваксат закъснението в дейността си заради коронавируса в общината.

След като кметът Пенчо Милков и двамата му заместници – Златомира Стефанова и Енчо Енчев, бяха диагностицирани с КОВИД-19, голяма част от администрацията бе принудена да излезе в двуседмична карантина. Онлайн заседание на Председателския съвет към ОбС-Русе взе решение отложената сесия да се проведе на 31 юли, а в дните преди нея да се състоят и постоянните комисии.

Те започват работа от днес, като на ден ще има по три комисии. Единствено няма да заседават комисиите по култура и религиозни дейности и по екология, които се бяха събрали преди обявяването на заразата в общината.

Днес от 10 часа е комисията по бюджет и финанси, от 14 часа – Комунални дейности, транспорт и безопасност на движението, а от 16 часа – ЗОРС.

На 28 юли графикът е следният: от 10 часа – Връзка с гражданското общество, от 14 часа – Здравеопазване и социална политика, от 15.30 часа – Териториално устройство и строителство. На 29 юли са комисиите: от 10 часа – Икономика, инвестиции, земеделие и туризъм, от 13.30 часа – Младежта и спорта, от 15 часа – Образование, наука и иновации. Всички те ще се проведат в кръгла зала на общината.

В четвъртък, 30 юли, от 17.30 часа в същата зала ще се събере и Временната комисия за замърсяването на атмосферния въздух. На нея ще бъде направена презентацията „Анализ на резултатите от измерването на замърсяването атмосферния въздух в автоматична измервателна станция „Възраждане“, подготвена от проф. Любомир Любомиров от РУ „Ангел Кънчев“. Заради противоепидемичните мерки външни лица няма да бъдат допуснати в сградата на общината, а комисията ще се излъчва онлайн от Youtube канала на Общински съветРусе и на Facebook страницата на Общинския съвет – https://www.facebook.com/obshtinskisuvetRuse/.

На 31 юли от 9 часа в зала „Свети Георги“ ще се състои и 11-ото заседание на Общинския съвет, което има 48 точки в дневния си ред. Тъй като на последните сесии заради продължителността им изказванията на граждани отпаднаха, този път ще бъдат в началото на заседанието. Това са три изказвания на Мариян Димитров и едно питане от Станислав Бонев, представляващ сдружение „Русе пита“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари