Общински съветник пита защо се паркират коли край тенис кортовете в парка

1
Средно по 10 човека за седмица община Русе санкционира заради неправомерно навлизане и паркиране в зоната на тенис кортовете в Парка на младежта
Средно по 10 човека за седмица община Русе санкционира заради неправомерно навлизане и паркиране в зоната на тенис кортовете в Парка на младежта

Биляна Кирова поставя проблем за паркирани коли в най-голямата паркова зона на града

Колко от вас са виждали паркираните край заведенията до тенис кортовете в Парка на младежта автомобили, "закарали" собствениците си до масата им за вечеря? А колко от вас са на мнение, че не им е мястото там?, пита русенската общинска съветничка Биляна Кирова.

Е, наистина не им е!

Ето защо на днешната сесия на Общинския съвет отправих питане до кмета на Община Русе какви са мерките, които администрацията е предприела за ограничаване движението на леки автомобили в парковата зона. Всъщност тази дейност е забранена от общинските наредби, а нарушителите следва да бъдат санкционирани. 

Средно по 10 човека за седмица община Русе санкционира заради неправомерно навлизане и паркиране в зоната на тенис кортовете в Парка на младежта. За периода от 30.06. до 04.07. нарушителите са били близо 60. Предприети са и действия по подмяна на чиповете за достъп до парковата зона, тъй като в годините назад не е ясно колко лица и кои имат такива.

Пълният текст на отправеното от мен питане публикувам тук, а отговорът на кмета ще намерите в снимките под публикацията. Ще следя за изпълнение на поетите от администрацията ангажименти по поддържане на обществения ред в района. 

"ЧРЕЗ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТРУСЕ

ДО

ПЕНЧО МИЛКОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА РУСЕ

ПИТАНЕ

От Биляна Кироваобщински съветник

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛКОВ,

Към мен се обърнаха граждани на град Русе, живеещи в близост до тенис кортовете в Парка на младежта поради системно нарушаване на обществения ред от влизащи в Парка леки автомобили.

Ежедневно в зоната на Парка на младежта се движат леки автомобили, които застрашават почиващите там възрастни хора и играещите деца. По данни на гражданите целта на преминаването на автомобилите по парковите алеи е с оглед достигане до намиращите се там заведения за хранене. Подавани са многократно сигнали до телефон 112, но мерки в годините не са предприети или същите не са постигнали желания ефект. Съгласно чл. 20, б. „в“ от Наредба №3 за организация и развитие на комунално-битовата дейност в Община Русе паркирането на моторни превозни средства от всички видове, както в паркове и зелени площи за обществено ползване, така и в алеи, пешеходни зони, където не е поставена нужната за целта маркировка е забранено.

Предвид това моля да получа отговор на следните въпроси:

1. По какъв начин е регламентиран достъпа на моторни превозни средства до зоната на Парка на младежда?

2. Какви мерки са предприети от страна на Община Русе за ограничаване достъпа на моторни превозни средства до зоната на Парка на младежда с оглед осигуряване безопасността на гражданите, избрали мястото за разходка и отдих?

Желая да получа отговор на поставените въпроси както писмено, така и устно на предстоящата сесия на Общински съветРусе, която ще се проведе на 15.07.2021 година.

С уважение,

Биляна Кирова

Общински съветник

в Общински съвет - Русе"

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари