Трябва ли да има Общинска полиция в Русе?

1
Общинарите трябва да се събудят и да знаят, че живеят в Русе, а не в София
Общинарите трябва да се събудят и да знаят, че живеят в Русе, а не в София

Политическа партия ,,Възраждане‘‘- Русе смята, че трябва да се създаде общинска полиция по образец на другите градове в България (София, Добрич, Варна, Хасково, Бургас, Пловдив и т.н.).

Зачестилите вандалски прояви в Русе показват, че МВР не може да гарантира спокойствието в града, понеже за съжаление няма нужния ресурс.

В момента КООРС- Русе разполага с 115 кадри, които охраняват главно общинските сгради и някои вилни зони .Охраняват се 29 обекта, сред които административните сгради на Община Русе на пл.“Свобода“№ 6, ул. “Олимпи Панов“ №6, ул. “Черно море“ №2, бул. “Скобелев“ №45, ул. “Цариброд“ №3, ул. “Котовск“ №1, както и 15 кметства към Община Русе, езерото в лесопарк „Липник“ в с.Николово и др.

Няма никаква тежест обаче по опазването на реда в град Русе през нощта, понеже охранителите  нямат тези правомощия.

Да не говорим, че Община Русе подписва договори за охрана с частни фирми, които да охраняват общинските имоти, даже си плаща за СОТ.

ПП ,,Възраждане‘‘- Русе поддържа идеята за създаване на Общинска полиция, за да може да помага на МВР. В момента, когато има някакъв инцидент, 140-хиляден град остава с две патрулки.

Финансовата обезпеченост на тази структура няма да е проблем, ако управляващите в Русе подкрепят ПП ,,Възраждане‘‘- Русе за процент от таксите на Дунав мост-1 да влизат направо в Община Русе. Това са около 40 милиона лева, ако таксите се делят по равно 50 на 50 процента.

За пример: бюджета на град Русе е около 62 млн. лева и с тези такси ще стане около 100 млн.. Да се спре заплащането на частните фирми, които да охраняват общинската собственост, и да стават хранилка на управляващите.

Понеже публична тайна е, че се назначават само пенсионери, които получават под минималната заплата, при положение, че общината дава в пъти повече пари по общинската поръчка.

С тази мярка ПП ,,Възраждане‘‘- Русе смята, че ще се открият повече работни места, по–високо заплащане, по-качествени кадри, ще намалеят картините на вандалски прояви и т.н. Пример за такава ,,хранилка‘‘ са общинските медицински обекти, които се охраняват от частни фирми, които целят само печалба.

Властимащите в Русе за момент трябва да помислят за сигурността на гражданите. КООРС - Русе се е превърнала в частна служба, където се назначават "наши хора", не, че няма качествени кадри там. Частните фирми, които експлоатират своите служители и им хвърлят трохи, си прибират голямата част от ,,пицата‘‘.

Общинарите трябва да се събудят и да знаят, че живеят в Русе, а не в София. Техните граждани са тук.

Време ни е за Възраждане!!!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари