Как бихте се справили в такава ситуация във вашия квартал?

1

Градинка в квартал "Здравец" се е превърнала в бунище, сигнализира русенец в мрежата

Как междублоково пространство се превръща в сметище разкрива жител на квартал "Здравец" в Русе. Точното място е блок 31, който се намира между Лидл и пазарчето. Недобросъвестни граждани си изхвърлят обемисти строителни отпадъци, а подаден сигнал към КООРС завърта казуса в бюрократична въртележка.

Георги Русев описва проблема така:

"Здравейте. Искам да запитам как бихте се справили в такава ситуация във вашия квартал?

Става дума за кв. Здравец, малките блокчета между Лидъл и пазарчето, пред блок 31.От известно време градинката зад контейнера започва да се усвоява от мързеливите ни съграждани и лека полека да се превръща в сметище. Когато сме имали възможност сме правили забележка, на опитите за изхвърляне на строителни отпадъци, гуми и каквото ли не още. Но все пак не ни е работа да стоим на пост и да дебнем 24 часа в денонощието. В петък 23.06 около 15:30-16:00, мой съсед ми разказа как до като поредните съседи спестяващи си 50-на лв. за извозването на строителните им отпадъци, е подал сигнал към Коорс за да дойдат и да ги санкционират, не е получил никакво практическо съдействие. Вкарали са го в някаква бюрократична въртележка, че сигнала му се предава към отдел Екология на общината... и всичко до там. Явно това е било перфектното време за да си изхвърлиш боклуците, когато държавните служители в петък следобяд гледат са си набият камшика вместо да си вършат работата.

Господин кмете ако четете тук, би било хубаво да се види защо отдел Екология петък следобяд така нехаят и кой, е правилният начин за да не се превръщат кварталите ни в сметища?!, завършва публикацията на Георги Русев, към която са приложени снимки, нагледно представящи нововъзникналото мини бунище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    Plamen
    Трябва да понасят санкции, граждани, които изхвърлят всякаква покъщнина като битов отпадък, вместо да бъде извозена за тяхна сметка, както е регламентирано със закон! Идете в съседна Гърция и си изхвърлете така боклука, да видите какво ще последва! Държавата е на самотек и като прибавим и деморализираното ни общество ... ето го резултата! Ако не се разиграе сценарият с Украйна тук при това тотално разединение по всички направления, ей на ...
  • 13
    5
    Русенец
    Милков не е за тая работа. Има ли още някой неразбрал. Такава мръсотия не помня много отдавна. Центъра е като сметище, какво до говорим за кварталите.
  • 14
    4
    Rodeo
    Не разбрахте ли,че в Русе никоя институция не работи!!! Натискат си столовете и получават заплати! Ние сме виновни, че ги търпим!
  • 15
    3
    русенка
    В почивните дни в "Родина" 2 контейнерите преливаха от боклуци и смрад. Къде беше Титанът на Чистота?!
  • 16
    2
    Дедо Ви!
    Децата!! Децата възпитавайте и личен пример давайте! Иначе кой да се бори срещу пълзящата масова простотия! Институциите не са от роботи, а от същите цапащи индивиди! Срещу един съвестен стоят 20 "Андрешковци"! Вижте учениците - вашите "мили" отрочета как цапат и вандалстват - как е около училищата, погледнете пред техникума по строителство и архитектура?! Това е бъдещето, което ние създадохме! Може да ревете 24 часа по форумите и социалните мрежи, но това не ви променя и съответно нищо не се променя!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари