Общината събира изоставените трошки от улиците на Русе

1
Граждани са се обадили за още 15 трошки из Русе
Граждани са се обадили за още 15 трошки из Русе

Русенци масово подават сигнали за зарязани по улиците автомобили.

Преди седмица, общинският съветник от ВМРО Иво Пазарджиев сигнализира Община Русе за пречещи автомобили пред блок "Камен" и "Цена" в кв."Здравец-Север", сега граждани са се обадили за още 15 трошки из дунавския град. пише 24 часа.

Проблемът с изоставените автомобили е в дневния ред на русенци от години, а особен контрол от страна на Общината досега не е прилаган.

Сега предстои проверка, дали колите наистина са излезли от употреба, ако това се потвърди, на собствениците ще бъде разпоредено да премахнат автомобилите си от пътното платно. Ако въпреки това не последва реакция, то колите ще бъдат репатрирани.

Община Русе вече започна да предприема мерки за премахването на стари неизползвани и изоставени автомобили от паркингите и пътните платна из града. В момента из Русе не е рядкост гледката на коли, превърнати в складови помещения, като някои дори се използват и за отглеждане на домашни любимци в тях.

Общински съветник твърди, и че собствениците на изоставените автомобила не са подновявали задължителната застраховка "Гражданска отговорност" през последните няколко години. Това потвърждава, че те не се използват.

Според пътни полицаи в Русе има стотици изоставени коли.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари