Община Ценово отбеляза Ден на спорта

0

Нови спортни пособия получиха училищата в община Ценово.

Възпитаниците на учебните заведения във всички населени места се радват на футболни, баскетболни и волейболни топки, федербали, комплекти за тенис на маса. Благородният жест на ръководството на общинската администрация и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни беше по повод отминалия Ден на спорта.

По този повод в школата бяха организирани спортни празници, в които се включиха масово от най-малките до най-големите ученици. Преди да бъде даден старт на проявите всички участници, преподаватели и гости получиха стикери, които популяризират спорта.

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Караманово демонстрираха уменията си на спортната площадка, изградена по трансграничен проект, в местността „Горски кът“. Изключително оспорвани бяха щафетните игри и волейболният турнир.  

Възпитаниците от „Алеко Константинов“ в Новград се включиха в състезания по тенис на корт. Оспорвани битки се водиха между състезателите на баскетболното игрище в Долна Студена. В общинския център се проведе турнир по футбол на малки врати на игрището с изкуствена настилка. Малки и големи се припомниха позабравените игри от миналото – народна топка, дърпане на въже и щафети с различна трудност.

Спортните празници навсякъде завършиха по необичаен начин. След финалите на турнирите всички състезатели и публиката се хванаха на кръшно българско хоро. Организаторите на празника искрено се надяват да са постигнали поставената цел – учениците да изпитат удоволствие от движението и да бъдат мотивирани за системни спортни занимания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари