Училищата в община Ценово се изпълниха с детски смях

0

С пожелания „На добър час“ и „Успешна година“ започна новата учебна година в община Ценово.

Четирите училища и детски градини в населените места от ранните сутрешни часове се огласиха с радостна глъч, песни, цветя и много усмивки. Първият учебен ден се превърна в истински празник за 242 ученици и стотината възпитаници на детски градини. Школският звънец прикани общо 26 момичета и момчета за първи път да прекрачат през прага на класната стая. Навсякъде педагозите се бяха постарали да посрещнат първокласниците и 15 септември да се запечата като незабравим ден, да им върви по вода през цялата учебна година. На чиновете ги децата откриха свитък с първите си учебници, привързани с китка здравец.

В ОУ „Христо Ботев“ в Ценово церемонията започна с издигането на националния флаг и химна на България. Директорката на учебното заведение Камелия Леонова поздрави учениците, учителите и родителите. В словото си тя подчерта, че започва година на промени в образователната система. „Преодоляването на препятствията прави постиженията още по-скъпи“, подчерта Леонова.

Отборът на училището по Гражданска защита е областен първенец и ще представи Русенска област на националното състезание „Защита при бедствия, аварии и пожарна безопасност“, което ще се проведе в Бургас след броени дни. Отлично са се представили в различни прояви участниците в Детската  вокална група „Славейче“ и съставът за народни танци „Танцова магия“.

В приветствието си председателят на Общинския съвет Галина Георгиева припомни, че всеки от присъстващите пази незабравими спомени за училището и за първия си учител. „Най-строгият учител е животът ни, най-мъдрият учител е книгата до нас, а най-важният учител е първият“, подчерта Георгиева. Тя направи подарък на учебното заведение от спортни пособия.

Дванадесетте първокласника получиха завет от по-големите какички и батковци да бъдат добри ученици, да овладяват без умора четмото и писмото. Учителката на най-малките ученици прие ключа на познанието.

В навечерието на 15 септември пешеходните пътеки в районите на учебните заведения в цялата община бяха изцяло освежени, а засилено полицейско присъствие ще гарантира безопасността на малките палавници в часовете на отиване и връщане от училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Детето каза, че за понеделник трябва да занесе в училище 15 коркови тапи. Трудно е, но ще се справя!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари