Община Русе тегли заем за ремонт на тротоарите

0
Местната управа планира да тегли кредит от 10 милиона
Местната управа планира да тегли кредит от 10 милиона Видео: БНТ Русе

Община Русе планира да изтегли кредит, с който да се ремонтират една трета от улиците и тротоарите, които се нуждаят от спешна реконструкция.

Преди да получи заема обаче, местната управа ще разясни идеята си на обществено обсъждане, а след това решението ще бъде гласувано и от общинския съвет, съобщава БНТ Русе.

От лошото състояние на някои тротоари се оплакват почти всички русенци. На много места плочките са отлепени, когато завали дъжд под тях блика кал. Допълнително - корените на дърветата разрушават настилката. За майките с колички преминаването по някои тротоари е цяло изпитание.

Биляна Генчева:
„Тротоарите са разбити, на някои места трудно проходими да се мине с количката. Просто откакто имам дете, видях този проблем.”

След проверка, местната управа установила кои са улиците и прилежащите им тротоари, които най-спешно се нуждаят от ремонт. За да бъдат обхванати всички обаче, са нужни 30 милиона лева. Затова местната управа планира да тегли кредит от 10 милиона.

Пламен Стоилов – кмет на Община Русе:
„10 милиона при изгодни условия и разсрочване да гарантира изпълнението на 1/30 от програмата за ремонт и рехабилитация.”

Oтсечките, за които парите от кредита няма да стигнат, ще се ремонтират с пари от местната хазна.

Пламен Стоилов – кмет на Община Русе:
„Създадена е организация, в рамките на следващите няколко години, чрез комунални дейности поетапно да се изпълняват и останалите улици и тротоари в тази програма.

В програмата за рехабилитация не са включени главните булеварди и улици в града, които бяха ремонтирани преди близо 10 години.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари