Кметът каза, че ще преасфалтира улиците в Русе, ама най-рано след юни 2017 година

0
Тротоарите не са ремонтирани повече от десетилетия наред
Тротоарите не са ремонтирани повече от десетилетия наред

Община Русе ще започне генерално преасфалтиране на улиците в дунавския град, но реално това може да стане след средата на 2017 година.

"За целта вероятно ще бъде изтеглен и целеви кредит", заяви кметът Пламен Стоилов, съобщи 24 часа.

Преди десетина години, проблемът с уличната мрежа на Русе бе решен по такъв начин от тогавашния градоначалник Елеонора Николова. През последните месеци лавинообразно зачестяват сигналите от граждани във връзка с лошото състояние на улици и тротоари в населените места в Община Русе.

След отминалия зимен сезон, състоянието на пътната настилка в кварталите на Русе и на другите населени места в Общината е изключително лошо, твърдят редица общински съветници. Извършването на спешни ремонти не решава генералния проблем със състоянието на уличната мрежа в дунавския град.

Тротоарите не са ремонтирани повече от десетилетия наред, поради което тяхното състояние също е изключително лошо.

Затова Община Русе заяви, че предвид големия обем от работа по обследването на улиците, планирането и осигуряване на нужното финансиране, ремонтните дейности ще започнат през 2017 г.

"Тегленето на кредит ще мине през процедура, ще се избира с обществена поръчка и изпълнителя. В момента се прави анализ и оценка, като след това ще се извърши остойностяване на цялостното преасфалтиране. Тогава ще се обяви обществена поръчка за избор на банка. Реалистичният срок за начало е най - рано средата на 2017 година", подчерта Стоилов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари