Община Русе получи награда за изключителни заслуги

0

Община Русе беше отличена с награда за изключителни заслуги в областта на интеграцията на хората със зрителни увреждания.

Това се случи снощи, в Пленарна зала, по време на тържеството по повод 95-ата годишнина на Съюза на слепите в България. Директор дирекция „Социални дейности“ към Община Русе г-жа Мариела Личева поздрави ръководството и членовете на Съюза от името на кмета Пламен Стоилов. С приветствие се включи и г-н Васил Долапчиев – председател на Съюза на слепите в България.

За мен е удоволствие да отправя към Вас своите най-сърдечни благопожелания по случай тържественото честване на 95-ата годишнина от създаването на Съюза на слепите в България. Вече близо век доказвате устойчива и качествена дейност на институцията, която работи в полза на хората със специални потребности“, се казва в поздравителния адрес.

Днес, кметът Пламен Стоилов получи наградата от г-жа Мариела Личева.

В Съюза на слепите в България членуват над 16 000 граждани с намалена работоспособност от 71-100%, следствие загуба на зрение. Сдружението има 16 регионални организации, обединяващи 106 териториални структури, извършващи дейността си на територията на цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари