Община Русе пак вкарва предложението за Боби и Кели в помощ на пешеходците

0
На предната сесия общинските съветници отхвърлиха предложението
На предната сесия общинските съветници отхвърлиха предложението

Община Русе отново предлага  на общинските съветници предложение за закупуване на куклите Боби и Кели, които да привличат вниманието на русенските шофьори на възлови места

Припомняме, че на предната сесия общинските съветници отхвърлиха предложението. Ето какво пише сега общинска администрация: 

Във връзка с усилията, които полага Общината за опазване живота и здравето на децата отново предлагаме на вашето внимание предложението от секретаря на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Триизмерните фигури на детските герои Боби и Кели ще бъдат обект на разглеждане и на заседание на Комисията по безопасност на движението, за определяне на мястото на поставяне, с цел превенция на рисковете от злополуки с деца, като повиши отговорността на пътя и способства за намаляване броя на пътно-транспортните произшествия.

Фигурите са ръчна изработка от стъклопластика с дебелина 5мм и вградена метална конструкция, върху смолата има слой кит, след него грунд, бои и последен слой лак на PPG Industries, световен лидер в производството и търговията с бои. „Пресичай безопасно с Боби и Кели“ е социална кампания, към която са се присъединили градовете: Варна, Бургас, Козлодуй, Поморие и Перник. Поставянето на фигурите, които са в реален детски размер заостря вниманието на шофьорите преди пешеходната пътека и ги подсеща да намалят скоростта и да осигурят предимство на пешеходците и особено на децата.

Предвид гореизложеното предлагам корекция в Инвестиционната програма за 2021г. в дейност 239 „Други дейности по вътрешната сигурност – държавни дейности, §5203 „Придобиване на друго оборудване, машини и съоръжения“ Обект: „Детска фигура модел Боби и Кели – 2бр.“ за 6 360лв., средствата се осигуряват от §1020 „Разходи за външни услуги“ на същата дейност от бюджета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари