Община Русе още не е получила методика за изчисленията на такса "смет"

2
Неяснота предизвиква дефиницията „ползвател”
Неяснота предизвиква дефиницията „ползвател”

Неяснота предизвиква дефиницията „ползвател”

Как да се определя такса битови отпадъци уточнява проект на Министерството на финансите. Неяснота обаче предизвиква дефиницията „ползвател”. Тоест, лице ползващо легло в хотел, здравно заведение и тн. Общините все още не са получили методика, по която да направят своите изчисления.

„Досега местни данъци се образуваха на базата на данъчната оценка на съответния обект. По отношение на хотелиерството най-справедливият вариант за плащане на този данък е според заетостта”, обясни в предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Мая Русинова, председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе.

„Ние сме държавно училище, но сградата е собственост на общината. Заплащаме такса за общежитието на база данъчна оценка. В момента се брои цялата сграда, която е на 5 етажа, въпреки, че функционират само 2. И аз смятам, че сумата трябва да е според заетостта”, коментира Евгени Недев, директор на спортно училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Svet
    Кой Ви учи как се пише статия?!? Съдържанието не отговаря на заглавието и вместо за местната такса за БО, започва да коментира туристически данък.
  • 3
    3
    До 2
    Целият град стана център, според данъците. Само че центърът върви с някои придобивки, а такива за кварталите няма.
  • 4
    2
    Въпрос
    Защо в квартал Родина 2 вдигнаха на 100 % данък жилище и такса смет? Общинарите решили, че този квартал вече да се води "център". Да де, но в събота и неделя нямаме градски транспорт - автобусни линии 5 и 19. И така до центъра вървим пеш 25-30 минути. И си платихме, че уж живеем в центъра
  • 2
    1
    Данъци
    Ще си инсталирате софтуер и на база регистрирани нощувки ще ви смята данъка ежедневно. Това за всички тези места със "ползватели" хотели, мотели, общежития и подобни . Заплащането ще става по електронен път ежемесечно. Чиста работа. И вълкът сит и агнето сито.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари