​Община Русе и доставчиците на социални услуги се обединиха около новата си визия

0
Купуват технически средства за подобряване ефективността на предоставените социални услуги
Купуват технически средства за подобряване ефективността на предоставените социални услуги

Ръководството на Община Русе и неправителствените организации, доставчици на социални услуги, обсъдиха мерките, свързани с повишаващия се брой заболели от COVID – 19, и реализацията на проекта „Патронажна грижа + в Община Русе“.

След преброяването на населението, което ще се проведе между 7 септември и 3 октомври ще се изготвят анализи на потребностите от социални услуги от всяка община. На срещата беше наблегнато на лицензирането на частните доставчици на социални услуги и изготвянето на Карта на социалните услуги.

Представена беше и дейността по „Превенция на разпространението на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности в община Русе“, която се реализира по проект „Патронажна грижа + в Община Русе“. Това включва всички държавно-делегирани социални услуги, обхващащи 1132 потребители и 485 лица, наети в тях да ги обгрижват за които ще бъдат осигурени лични предпазни средства. Въведени са мерки за дезинфекция на сградите, като за целта са наети 130 души. Ще бъдат закупени различни технически средства за подобряване ефективността на предоставените социални услуги - бактерицидни лампи, термометри, пулсоксиметри. За преминаване в дистанционен режим на работа, ще бъдат осигурени и компютърни конфигурации, лаптопи, таблети, рутери и периферни устройства за настолни компютри. За спазване на противоепидемичните мерки ще бъдат разделяни помещения.

На срещата бе взето решение за продължаване на доброто сътрудничество при прилагането на законодателството в сферата на предоставяне на социалните услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари