Община Пазарджик обяви данъчна амнистия за длъжниците

0
В общинския съвет на Пазарджик бе прието решение за данъчна амнистия за граждани и фирми
В общинския съвет на Пазарджик бе прието решение за данъчна амнистия за граждани и фирми

В общинския съвет на Пазарджик бе прието решение за данъчна амнистия за граждани и фирми, дължащи данъци и такси към местния бюджет.

Непосредствено преди заседанието Найден Шопов внесе предложение в деловодството за оттегляне от дневния ред на точката  за повишаване на местните данъци. Вместо нея ГЕРБ предложи да бъде обявена данъчна амнистия за длъжниците, за да бъдат повишени собствените приходи на общината, предаде агенция ПИК.

Близо 7 милиона лева са натрупаните недобори от местни налози  в общината за последните десет години.

Общинският съвет реши физическите и юридическите лица, неплатили своите местни данъци в периода от 2005г. до сега,  да бъдат освободени от наказателни лихви, ако се издължат в срок до 31 март 2015г. Облекчението няма да бъде прилагано в случаи, когато вече има образувани административно-наказателни производства.

Решението бе подкрепено от 39 съветници, а двама се въздържаха.

Облекчаването на данъчната тежест, натрупана с години, ще стимулира хората и фирмите да платят дължимото, аргументират се пазарджишките съветници. Това е начинът да дойдат приходи в местния бюджет, а не чрез повишаване на данъците и таксите, коментира Найден Шопов.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари