Местните данъци и такси в Русе са сред най-ниските в страната

1
В Община Пазарджик плащат двойно повече
В Община Пазарджик плащат двойно повече Снимка: Dunavmost

В Община Пазарджик плащат двойно повече

Местните данъци и такси в Русе са сред най-ниските в страната.

Общо данък сгради и такса смет за жилищни имоти в Сливен са 3,75 промила, в Ямбол - 4,44; Русе - 3,80; Велико Търново - 4,70; Плевен - 4,39; Шумен - 3,50; Хасково - 5,50. В Пазарджик плащат 7,70 промила, предава БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Одитор
    Който иска да бута данъците , ще трябва да направи данъчна оценка на всички сгради и имоти. Няма толкова експерти за такава мащабна данъчна оценка на всички имоти във град Русе. Да.
  • 13
    10
    Русенец
    През 2018 данъкът на колата ми беше 75 лв, сега е 130. Вече ми вдигнахте данъка, но не ми предоставихте нищо насреща. Даже напротив - разбихте ми улиците да си чупя колата по тях, а от чешмите ни тече кална вода. Не заслужавате и стотинка от хората! Русенци няма за какво да ви плащат още данъци. Вие дължите на русенци по-добра инфраструктура за поне милиард лева.
  • -1
    9
    Русенец
    До 6: И кво, трябва да се върнем в тоталитарното време, когато колата беше лукс, че да сме добре, така ли?
  • 3
    8
    Русенец
    Това на хората от всеки един град ли им го набиват в главите? За да ги подготвят за новото увеличение на данъците, ли? 25 годишна кола 105 коня със 130 лв данък, нормално ли е? Водили я били луксозна, понеже била над 100 коня?!?!?! Докога ще я карате с комунистическите ставки и класификации, отпреди 50 години? В каква Европа ще ми влизате с мисленето си от времето на червените връзки? Какъв Шенген, каква Еврозона? Данъчните ставки трябва да кореспондират с приходите на населението, а не да скубете собственият си народ, да му обяснявате, че за него не стигат, за да раздавате на 3еленски.
  • 4
    7
    русенец
    Явно любимата администрация, на още по-любимия ни кмет ни подготвят, че след изборите ще ни сурвакат с по-високи такси и данъци. За разбитите улици, за мръсните междублокови пространства, за шумовия тормоз от мотори и рокери, за еженощнота вакханалия при събирането на боклуците. Иначе напълно съм съгласен, че не може всеки селяк да ходи с колата си по центъра, но регулирането не става по този начин. Две са необходимите стъпки 1. първо трябва да се вдигне таксата за паркирате, да стане 5 лева, така всеки ще се замисли дали да разхожда задника си с кола 2. и второто е да има по-ниска такса МПС за първа кола, за втората кола таксата дъ бъде 5 пъти по-висока. Това ще нормализира извество нещата, или поне в най-лошия случай ще вдигне приходите от такса МПС на съседните общини. Ще започне масово регистриране на колите в Иваново, Ветово или Сливо поле. А и не знам от тези 200 000 коли колко са регистрирани и се карат от румънци. Затова моята препоръка е такса паркирана на кола за 1 час - 5 лева. Със събраните пари да се дотират градските автобуси, които да станат напълно безплатни. Който е тарикат и иска да кара кола - плаща. Който си прави сметката - ползваградския транспорт. В много градове това е направено вече, а даже и в някои държави. В Люксечбург целият транспорт е напълно безплатен, и за местни, и за прииждащи. И държавата е чиста, няма хиляди паркирани автомобили, въздухат чист, приятно за разходки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари