Община и полиция заедно срещу кражбите във вилните зони

0
Община и полиция заедно срещу кражбите във вилните зони
Снимка: Русе нюз

Общи действия за решаването на проблема с кражбите във вилните зони бяха договорени на среща между директора на МВР-Русе комисар Георги Великов и кмета Пламен Стоилов. На срещата присъстваха началникът на Първо районно управление Иван Гецов, Светлозар Ненов – началник на звено КООРС и Спасимир Димитров - директор на дирекция „Обществен ред и сигурност” при Община Русе. Община Русе се ангажира да се увеличи лимита на горива за автомобилите, ползвани от съвместните екипи на полицията и КООРС и адаптиране на графиците им, съобразно анализа за времето, мястото и концентрацията на извършените престъпления в крайградските вилни зони.

Полицията пък ще увеличи честотата на обходите на патрулиращите автомобили в уязвимите зони през тъмната част на денонощието. Полицейските служители ще провеждат беседи с живеещите в крайградските зони с цел получаване на информация за извършените кражби. При обходите в районите на вилните зони полицейските служители ще извършват проверки за лица, обитаващи чужда собственост, с цел установяване на самоличността им, използваните превозни средства и евентуална съпричастност към извършени престъпления.

Ще бъдат засилени и проверките на пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали, както и на местата и хората, предлагащи строителни материали втора употреба. Призовават се гражданите своевременно да информират органите на реда за констатирани посегателства или предпоставки за такива върху техни имоти, имущество или неприкосновеността им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари