Обсъждат перспективите пред дуалното образование на форум в Русе

1
Учители и експерти ще разгледат предизвикателствата в сферата на професионалното образование
Учители и експерти ще разгледат предизвикателствата в сферата на професионалното образование Снимка: iStock

Перспективите пред дуалното образование ще бъдат представени на форум, който ще се състои на 29 април т.г. в Русе.

Това съобщиха от областната управа в крайдунавския град.

Учители и експерти от региона ще имат възможност да обсъдят предизвикателствата в сферата на професионалното образование, както и да обменят опит по ключови въпроси в областта. Фокусът на конференцията ще бъде най-вече върху механизмите за насърчаване на партньорството между училищата и работодателите.

По време на форума ще се състои и модно ревю на ученици от професионалната гимназия по облекло, ще бъде представена и изложба от училищата, които предлагат дуална форма на обучение.

"С общи усилия трябва да мотивираме младите хора да направят добър избор на професия и да им осигурим подходяща среда, в която да развият практически професионални умения, които ще им дадат перспектива да се адаптират успешно към динамичния пазар на труда", каза областният управител на Русе Анатоли Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари