"Арнаудови срещи" събира любителите на хуманитарните науки в Русе

1
Във форума ще се включат ученици, студенти, млади учители и докторанти от Русе, Варна, Разград, Видин, Симитли, Джебел, Бяла и Две могили
Във форума ще се включат ученици, студенти, млади учители и докторанти от Русе, Варна, Разград, Видин, Симитли, Джебел, Бяла и Две могили

Национален младежки форум "Арнаудови срещи - 2020. Пътят към познанието" ще се състои на 27 юни тази година в Русе.

Това съобщиха от Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в града, която е съорганизатор с Регионалното управление на образованието.

Във форума ще се включат 50 ученици, студенти, млади учители и докторанти от Русе, Варна, Разград, Видин, Симитли, Джебел, Бяла и Две могили. Те ще представят своите разработки в отделните категории - доклади, презентации и видеоклипове.

Целта на форума е да стимулира интереса към издирване и проучване на литература, документи, факти за историята, фолклора, културните и обществените процеси в миналото и днес. Идеята е да насърчи изследователските търсения в областта на хуманитарните науки и да даде трибуна на ученици и младежи до 26-годишна възраст, чиито разработки, проекти и предложения да получат публичност. Друга цел е да провокира и дебат по ключови хуманитарни проблеми на нашата съвременност.

Конкурсните творби ще бъдат представени в три секции - "История, философия и география", "Литература, фолклор и изкуство", "Млади учени, учители и изследователи". Научен ръководител на форума е д-р Капка Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари