Обсъждат нови социални услуги в Община Русе

10
Заседание на Съвета по въпросите на социалните услуги
Заседание на Съвета по въпросите на социалните услуги Снимка: Община Русе

Заседание на Съвета по въпросите на социалните услуги

Срещата се състоя във връзка с изпълнение на методическите указания на Агенцията за социално подпомагане за включване в Националната карта за социалните услуги.

Присъстваха представители на Регионална дирекция „Социално подпомагане“, Дирекция „Социално подпомагане“, ОД на МВР, РУО, РЗИ, РУ „А. Кънчев“, Бюрото по труда, частни доставчици с опит в сферата на предоставяне на социалните услуги, както и представители на общинската администрация.

Срещата бе открита от заместник-кмета Енчо Енчев, който представи отговорностите и предизвикателствата пред администрацията по отношение на планирането на социалните услуги на територията на община Русе в следващите 10 години. Дадени бяха предложения за разкриване на нови социални услуги предвид потребностите на общинско, областно и национално ниво, ресурсното и финансовото обезпечаване. Обърнато бе внимание на потребителите от различни целеви групи – деца, възрастни хора, лица с психични разстройства и с интелектуални и физически увреждания.

Националната карта на социалните услуги е изготвена въз основа на Анализ на потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво, с цел планиране на социални услуги съобразно установената потребност. Документът е публикуван за обществено обсъждане на сайта на Агенцията за социално подпомагане /АСП/, както и на сайта на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Василена
    Потребителка съм на цоциалната усулуга. Много съм доволна. Бенчо ме къпе последователно с: мляко, шампанско и озберменителна течност. Кажуват, че либийците имат паламарки 43 санта. Верно е. Направо пори арабинът. Даже разкъса и третият последовтелен сфинкстер по пътя от газа фостата.
  • 3
    4
    Alèx
    Тия всичките от снимката имитират дейност, а социала получават техните роднини и мангалите!
  • 5
    3
    Мариян Димитров- ПП Възраждане...
    Много обичам да задавам тъпи въпроси, ама ето ви сега един умен: Защо Милен Боев- моят нов и безценен колега общински съветник и виден психолог не бъде включен от Община Русе в екипа за спешни социални услуги. Ако не успее да успокои някоя откачалка с думички, ще може да й хвърли един як бой, нали пък затова името му е Боев.
  • 7
    2
    към Бенчо
    Ами лекувай се! И физически и психичски!
  • 8
    1
    Бенчо Ненаситния
    Ще въведем нова цоциална услуга "Осеменяване на колежки"! Аз вече поведох пилотната програма. В Общината действа. Ще видя и останалите общински фирмички, че все не ми стига!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари