Обсъждат държавния план за приема в училищата в Русенска област

2
Очакванията са приемът през новата учебна година да бъде в общо 67 паралелки, от които 43 професионални
Очакванията са приемът през новата учебна година да бъде в общо 67 паралелки, от които 43 професионални Снимка: Dunavmost

Очакванията са приемът през новата учебна година да бъде в общо 67 паралелки, от които 43 професионални

В понеделник /13-и февруари/ от 11:00 часа за зала „Свети Георги“ на Областна администрация – Русе ще се проведе заседание на постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие.

По време на заседанието ще се подложи на обсъждане и съответно съгласуване обобщеното предложение за държавен план-прием за учебната 2023/2024 година в V и VIII клас в профилираните и професионални гимназии, както и в средните и обединени училища от региона. Заседанието ще бъде водено от областния управител Анатоли Станев, а обосновката на приема ще бъде направена от началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

Очакванията са приемът през новата учебна година да бъде в общо 67 паралелки, от които 43 професионални. Областният управител Анатоли Станев счита, че е необходимо добро планиране на процеса и най-вече осигуряване на такива специалности, които да бъдат както атрактивни за учениците, така и да бъдат от полза за родния бизнес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Да бе
    Пената ще ги осигури. Оня се празни фъф фсяка булка. Цяла паралелка е празнил Онодителя.
  • 5
    1
    Hallo
    Тая година ще съберете ли деца барем за 800 първолаци?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари